Banner

Važnost numerologije

PDF Print E-mail

Od samog početka civilizacije, ljudska bića su znatiželjna i radoznala da saznaju uzroke i razvoj budućih događaja u životu koji im predstoji. U minulim tisućljećima, a tu prvenstveno mislimo na Srednje i Novo doba, čovjek je imao široko znanje za istraživanje sila prirode i njihovu povezanost s ljudskim životom na našem planetu.
Primjerice, astrologija je drevni nauk koji se bavi predviđanjem tijeka ljudske sudbine, zasnovana na položajima i kretanjima nebeskih tijela. Hiromantija (kiromantija, ili čitanje sudbine iz dlana) je zakonik proučavanja dlana ruke koji pomaže u analiziranju prošlosti, proučavanju sadašnjosti i predviđanju budućih događaja.
Numerologija je grana drevnog nauka koja se zasniva na proučavanju brojeva, njihovim međusobnim kombinacijama i vezama glede datuma rođenja (dan, mjesec i godina), i važnosti značenja tih brojeva u određivanju preciznog ciklusa ili razdoblja događaja u životu ljudskog bića.

Numerologija istražuje ljudsku sudbinu

Nauk numerologije od izuzetne je važnosti, s istaknutim mjestom i neprikosnovenim prihvaćanjem od strane alternativnih grana znanosti diljem svijeta kao nezaobilazna metoda proučavanja i istraživanja ljudske sudbine i svih mogućih zbivanja koja se s njome mogu dovesti u vezu.
Zbog svojih dobrih rezultata predviđanja, predmet proučavanja numerologije postiže sve veću popularnost u novije vrijeme. Pravilnim proučavanjem i razumijevanjem značenja brojeva te shvaćanjem njihovih kombinacija i funkcija, mogu pomoći osobi da vodi sretan i uspješan život.

Osnovni datum rođenja pomaže nam u određivanju i upoznavanju snage i slabosti ljudske osobnosti i karaktera. Dakako, o nama samima i ovisi koliko ćemo sačuvati i unaprijediti dobre odlike koje posjedujemo, a koliko ćemo energije i zdrave pameti uložiti u nadilaženje i zatomljivanje inferiornih elemenata naše osobnosti kroz povezivanje i suradnju s osobama koje su pod utjecajem nama harmoničnih i usklađenih brojeva. Svakako, ovaj se vid suradnje, pored razvoja naših unutarnjih kvaliteta, odnosi i na druge mnogobrojne izvanjske aspekte u našem životu poput braka, uspjeha u karijeri, financijske stabilnosti, prihoda itd.
Znanstveno i pomno proučavanje numerologije služi nam kao svjetionik koji nas opominje na predstojeće nevolje, probleme ili nezgode, prije njihova ispunjenja, budući da uz njenu pomoć možemo poduzeti odgovarajuće pomoćne mjere predostrožnosti. Na taj način, kada smo na vrijeme upozoreni, možemo se pripremiti za susret s takvim izazovima i ispraviti neravnotežu kozmičke energije koja nad nama vrši utjecaj.

 
Nalazite se ovdje